Uddannelse

På DTU Bioinformatik sigter vi mod at være den primære leverandør af dygtige bioinformatikere til både industri og den offentlige sundhedssektor.  Vi ønsker også at være stedet, man vælger at studere, hvis man vil have den bedste uddannelse inden for Bioinformatik i Danmark.
Både indhold og metoder i vores uddannelser er udtryk for nyeste forskning udført af forskere, som er med helt fremme på deres respektive felter. Vores mål er, at man efter at have taget et af de avancerede kurser, vil kunne udføre ligeså avanceret forskning på niveau med underviserens seneste publicerede artikel. 

DTU Bioinformatik er ansvarlig for følgende uddannelser:

BSc: Teknisk Biomedicin

En bachelor uddannelse i spændingsfeltet mellem medicin, biologi, kemi og teknologi. Her får de studerende nogle unikke færdigheder i forhold til at bekæmpe sygdomme og sikre befolkningens sundhed på sigt. 
Læs mere


MSc: Bioinformatik og systembiologi
På denne kandidatuddannelse lærer man at bruge computerbaserede metoder og matematiske modeller til at behandle de enorme mængder af biologiske data, som i dag produceres ved hjælp af ”high throughput”-metoder. Uddannelsen er stærkt tværfaglig og kombinerer viden fra bl.a. molekylærbiologi, genetik, datalogi, matematik, og statistik.
Læs mere
 

PhD
Vi er altid på udkig efter kvalificerede kandidater til vores PhD programmer
Læs mere om at være PhD DTU Bioinformatik (kun på engelsk)

Kurser
DTU Bioinformatik udbyder en lang række kurser med nyeste viden indenfor feltet. Se kursuslisten til venstre.

Interim Head of PhD School

Rasmus Larsen
Prorektor
Rektoratet
45 25 10 10

Uddannelsesleder

Anders Gorm Pedersen
Sektionsleder, Professor
DTU Sundhedsteknologi

Viceleder af PhD-skole

Ole Lund
Professor
DTU Fødevareinstituttet
93 51 10 79
https://www.bioinformatics.dtu.dk/danish/uddannelse
20 SEPTEMBER 2019